ГоловнаПолітика

Засновник "Газпрому": Юлю вони даремно посадили

Рем Вяхірєв вважає, що "в Україні крадуть усі".

Засновник "Газпрому": Юлю вони даремно посадили
Рем Вяхирев
Фото: http://news2000.com.ua/

Українська влада завжди крала російський газ, тому вони даремно посадили екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це "Форбс-Росія" заявив засновник найбільшої компанії Росії, екс-керівник "Газпрому" Рем Вяхірєв.

"Головна радянська дурість, що всі труби повернули через Україну. Гіршого не було в нас сусіда, вони взагалі не платили, так ще й газ крали. І досі крадуть. І Юлю (Тимошенко, - LB.ua) вони даремно посадили, я так думаю. Вони всі там крадуть, тому треба якось домовитися, що державі, що собі. Просто в них координатора немає хорошого (сміється)", - сказав він.

"Ігор Макаров (власник "Ітери", - LB.ua) сам довго в Туркменії працював і з Туркменбаші був у добрих стосунках. А той примхливий був, як дитина. Ми з Макаровим там, у туркменів, і познайомилися. Він просто взяв частину турбот моїх на себе: за рахунок туркменського газу закрив Кавказ і частково Україну. Я ж як міркував - якщо українці все одно не платять і крадуть, то вже нехай чужий газ, а не мій. В Європу ми все одно не пускали нікого, а Макарову Україна й то була шматком хліба з маслом", - зазначив Вяхірєв.

Тілько-но бачилися з Євгенією Тимошенко разом із Гуніллою Карлссон (міністр Швеції з питань міжнародного розвитку та співпраці) й обговорювали ситуацію в Україні, яка викликає занепокоєння

— Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт

При цьому засновник "Газпрому" додав, що газовий монополіст у цій схемі нічого не робив, але отримував гроші за транзит газу. "І мучитися не треба з цими хохлами, гроші з них збирати. Ну, Свердловську область ми йому ще віддали і якусь здобич на півночі. Треба ж було комусь віддавати, самі все одно все не розробимо. Але Макарова все одно потім з'їли, досі ще доїдають", - повідомив Рем Вяхірєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram