ГоловнаПолітика

На Київщині міліція затримала учасників "страти судді"

У ВО "Свобода" повідомляють про побиття своїх активістів.

На Київщині міліція затримала учасників "страти судді"
Фото: Макс Левин

У Броварах Київської області під час акції громадських активістів постраждали п'ять правоохоронців, затримано шість осіб.

Про це повідомили у відділі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Київській області.

"У місті Бровари Київської області біля будівлі Броварського міжрайонного суду громадські активісти влаштували театралізоване дійство, під час якого інсценували страту судді, який засудив до ув'язнення Віталія Запорожця, обвинуваченого в убивстві майора міліції Миколи Симоненка", - йдеться в повідомленні.

Валентина Савельєва. Вивих руки з підозрою на тріщину
Фото: Фото з Facebook-сторінки Олександра Аронца
Валентина Савельєва. Вивих руки з підозрою на тріщину

"Коли почався імпровізований показовий процес повішення опудала судді, міліціонери підійшли до учасників акції і запропонували припинити дії, які пропагують жорстокість і насильство. Активісти, продовжуючи спектакль, почали відштовхувати співробітників міліції і чинити їм опір", - заявили в міліції.

"Унаслідок інциденту п'ятеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження у вигляді синців і ударів. Шість осіб затримали і доставили в Броварський міськвідділ міліції. Двом із них інкримінують хуліганство, чотирьом - непокору співробітникам міліції", - уточнили в прес-службі.

Фото: Фото з Facebook-сторінки Олександра Аронца

Водночас партія "Свобода" заявила, що в Броварах міліція жорстоко побила учасників акції.

У повідомленні прес-служби партії йдеться, що міліціонери побили учасників акції "без всяких підстав і оголошення про незаконність заходу або дій активістів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram