ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Затверджені форма і текст виборчого бюлетеня в мажоритарних округах

Текст повинен друкуватися українською мовою на одному аркуші світло-зеленого кольору.

Затверджені форма і текст виборчого бюлетеня в мажоритарних округах
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія на засіданні затвердила форму і текст бюлетеня в одномандатних (мажоритарних) виборчих округах на виборах Верховної Ради.

ЦВК ухвалила, що текст повинен друкуватися українською мовою на одному аркуші світло-зеленого кольору і тільки на одній стороні. Розмір аркуша коливається залежно від кількості кандидатів, розмір мінімального бюлетеня, в якому до 6 кандидатів, становить 200 на 270 міліметрів, максимального, в якому до 48 кандидатів, - 200 на 900 міліметрів.

Комісія також визначила, що бюлетені повинні друкуватися з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання, а також з графічними захисними елементами.

Крім цього, на бюлетенях будуть розставлені номери виборчих дільниць з захисною фарбою, яка проявлятиметься на звороті бюлетеня.

Центральна виборча комісія визначила порядок розміщення політичних партій у бюлетені з виборів у Верховну Раду в багатомандатному загальнодержавному окрузі.

Нагадаємо, 29 серпня ЦВК затвердила форму та текст виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на виборах до парламенту 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram