ГоловнаПолітика

ЄСПЛ задовольнить всі вимоги Тимошенко, - адвокат

Теличенко вважає, що справа екс-прем'єра є показовою для світового співтовариства.

ЄСПЛ задовольнить всі вимоги Тимошенко, - адвокат
Фото: telekritika.ua

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Валентина Теличенко впевнена в тому, що Європейський суд з прав людини задовольнить всі вимоги її підзахисної у справі про право на справедливий суд.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії ТВі увечері 2 вересня.

"Я не сумніваюся, що в Страсбурзі Тимошенко виграє свою першу скаргу і Європейський суд визнає порушення за всіма статтями, за якими поскаржилась Тимошенко. Це і незаконний арешт, мотивований політичною доцільністю, тобто зловживання владою з боку найвищих посадових осіб в Україні, це і тортури, які були під час утримання її під вартою, і втручання в особисте життя", - сказала адвокат.

Теличенко вважає, що справа Тимошенко є однією з показових для світової спільноти в контексті дотримання Україною демократичних стандартів.

"А, значить, перспектива така, що Україна ризикує потрапити в повну економічну ізоляцію, і якщо не зміниться ситуація, то Україна буде змушена забути про перспективу європейської інтеграції", - додала захисник.

Вона також зазначила, що терміни розгляду справи Європейським судом залежать від завантаженості суду, тому рішення у справі Тимошенко може бути винесено як через 1, так і через 2,5 місяця.

Нагадаємо, в п'ятницю, 31 серпня, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що скарга Юлії Тимошенко на порушення її права на справедливий суд у газовій справі на початку цього тижня буде направлена до Європейського суду з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram