ГоловнаПолітика

Захист Тимошенко направить скаргу до ЄСПЛ наступного тижня

Власенко не втомлюється говорити про приклад Азербайджану.

Захист Тимошенко направить скаргу до ЄСПЛ наступного тижня
Фото: EPA/UPG

Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко повідомив, що скарга Юлії Тимошенко на порушення її права на справедливий суд у газовій справі на початку наступного тижня буде направлена в Європейський суд з прав людини.

"У понеділок-вівторок скарга буде подана. Зараз ми вивіряємо текст, переглядаємо перелік додатків, додаємо якісь нюанси, виходячи з того слухання, яке вже відбулося в Європейському суді з прав людини", - сказав Сергій Власенко, повідомляє сайт Тимошенко.

Захисник розраховує, що в результаті розгляду нової скарги ЄСПЛ ухвалить рішення, що зобов'язує державу звільнити Юлію Тимошенко, як це сталося в справі Фатулаєв проти Азербайджану.

Ми не знаємо заздалегідь, яким буде рішення Європейського суду, потрібно його дочекатися. Щодо можливого звільнення Тимошенко, на жаль, я не думаю, що це відбудеться

— посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра

"Схожість справ Тимошенко проти України і Фатулаєв проти Азербайджану очевидна. Громадянин Фатулаєв не скоював тих злочинів, які йому інкримінувала влада його країни, а ті звинувачення, які йому висувалися, були надуманими і бездоказовими", - заявив Власенко.

Захисник нагадав, що в результаті розгляду справи Фатулаєв проти Азербайджану Європейський суд виніс рішення про необхідність звільнення журналіста. "У цій справі Європейський суд виніс прямий вирок - єдиним способом захисту прав заявника є зобов'язати державу негайно його звільнити", - уточнив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram