ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд дозволив футболістові Шевченку брати участь у виборах

Рішення суду остаточне і не надається для оскарження.

Суд дозволив футболістові Шевченку брати участь у виборах
Фото: ukraina-vpered.com

21 серпня Вищий адміністративний суд України підтвердив законність реєстрації Андрія Шевченка Центрвиборчкомом кандидатом у народні депутати від партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!".

Таке рішення ВАСУ виніс за касаційною скаргою кандидата в народні депутати від партії "Наша Україна" Артема Глущенка на ЦВК після 8-годинного розгляду, повідомила офіційний представник партії в ЦВК з правом дорадчого голосу, адвокат правової групи "Павленко і Побережнюк" Олександра Павленко.

Рішення суду остаточне й не надається для оскарження.

"Останнім часом це рідкість, однак процес був дотриманий судом максимально - всі учасники процесу змогли реалізувати свої права. Головне - Вищий адміністративний суд підтвердив, що єдиним доказом проживання може бути паспорт громадянина України з відміткою про прописку. Жодні інші обставини, в яких позивач хотів переконати суд, зокрема трудова діяльність за кордоном, не може вплинути на реалізацію виборчих прав громадянина України", - сказала Павленко.

"Судом установлено, що Андрій Шевченко регулярно повертався в Україну після закордонних перельотів і мав постійну прописку з 1996 року. Це рішення ВАСУ повністю збігається з позицією Європейського суду з прав людини щодо розгляду виборчих справ", - наголосила вона.

Нагадаємо, адміністративний позов до ЦВК про скасування її рішення зареєструвати Шевченка кандидатом у народні депутати 16 серпня подав кандидат у народні депутати у 223 мажоритарному окрузі від партії "Наша Україна" Артем Глущенко.

ЦВК зареєструвала Шевченка кандидатом у народні депутати 11 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram