ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Євродепутат вимагає посилити тиск на Україну

Чиновники в Європі не втомлюються стверджувати, що Тимошенко і Луценко є політичними в'язнями.

Євродепутат вимагає посилити тиск на Україну
Фото: http://ukr.obozrevatel.com

Світова демократія - Євросоюз і США - має посилити тиск на українську владу.

Про це заявила депутат Європейського парламенту від Німеччини Ребекка Хармс.

"Рішення ЦВК не дати можливості особам (Юлії Тимошенко і Юрієві Луценку - LB.ua), які беруть участь у судових процесах, балотуватися на виборах, на жаль, не є сюрпризом. Справжня проблема полягає в тому, що ці процеси виглядають політично мотивованими", - заявила вона.

Хармс закликала "європейські інститути та країни-членів ЄС, а також інших демократичних гравців, таких як США, СОТ - посилити тиск".

Особисто для мене парламентські вибори в Україні, позбавлені опозиційних лідерів, - ганьба, а їхній результат не відображатиме реального вердикту народної думки, і ця ситуація підірве легітимність обраних парламентаріїв

— депутат Європарламенту Чарльз Теннок (Група європейських консерваторів і реформістів)

"Якщо це триватиме, наступні парламентські вибори в моїх очах заледве чи можуть бути схвалені як вільні та демократичні", - додала Хармс.

При цьому євродепутат має намір особисто спостерігати за проведенням осінніх виборів. На її думку, починати моніторинг варто вже за два місяці до початку самих виборів.

"Я також очікую, що ОБСЄ уважно відстежить передвиборну кампанію, з особливою увагою на нерівний розподіл фінансових ресурсів, доступ до кампанії в мажоритарних округах, а також доступ до ЗМІ", - наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram