ГоловнаПолітика

​Голів Святошинського та Деснянського районів можуть звільнити

2012 року саме ці районні адміністрації працювали найгірше.

​Голів Святошинського та Деснянського районів можуть звільнити
Фото: kmv.gov.ua

"Ніхто не дасть цим районам залишатися на останніх місцях. З їхнім потенціалом вони повинні бути мінімум у першій п'ятірці. Це останній іспит. Якщо ситуація не буде виправлена до кінця третього кварталу, я звільню голів районів", - заявив очільник КМДА Олександр Попов на колегії в КМДА.

За словами голови КМДА, звільнення може загрожувати не тільки головам районних адміністрацій, а й начальникам тих районних управлінь, які провалили свої напрямки роботи.

Зокрема, якщо у вересні не буде позитивних змін, своїх крісел позбудуться чиновники Святошинського району, які відповідають за інвестиційну діяльність і науковий розвиток у підтримці бізнесу та житлово-комунального сектору. У Дарницькому районі - чиновники, які відповідають за економічний розвиток. У Дніпровському - відповідальні за держфінанси, в Оболонському - за соцрозвиток і ринок праці, в Деснянському - за охорону здоров'я.

"У нас існує практика, коли ми говоримо про проблему, а зрушень немає. Тож у мене є пропозиція до членів колегії: за результатами півріччя пропоную кращих преміювати, а тим, хто зайняв останні місця - виносити догани. Кілька таких негативних оцінок - і будемо розглядати питання про звільнення. Пора вже підсилювати персональну відповідальність чиновників за свою роботу", - наголосив Попов.

Нагадаємо, у вересні процес реорганізації почнеться і в Київській міській адміністрації, багато чиновників позбудуться своїх робочих місць. Очікується, що такі заходи допоможуть лише на зарплатах заощадити 15 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram