ГоловнаПолітика

Міноборони України і РФ змінять умови використання полігону "Нитка"

Міністри обговорять питання двостороннього військового співробітництва.

Міноборони України і РФ змінять умови використання полігону "Нитка"
Фото: kp.ua

Сьогодні, 20 серпня, міністр оборони Російської Федерації Анатолій Сердюков прибуде з офіційним візитом в Україну. У Києві глава російського оборонного відомства проведе переговори з міністром оборони України Дмитром Саламатіним.

Про це повідомили в управлінні прес-служби і інформації Міноборони РФ.

Під головуванням двох міністрів відбудеться п'яте засідання Підкомітету з питань безпеки Російсько-Української міждержавної комісії.

"У ході засідання планується обговорити питання військового та військово-технічного співробітництва Росії та України, в тому числі перспектив використання полігону злітно-посадкових систем "Нитка", кооперації в галузі ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки і боєприпасів, взаємодії в проектуванні, виробництві та обслуговуванні авіаційної техніки", - уточнили в Міноборони.

За результатами засідання відбудеться підписання підсумкового Протоколу, а також Протоколу про внесення змін в міжурядову Угоду про використання полігону злітно-посадкових систем "Нитка".

Нагадаємо, полігон НИТКА поблизу міста Саки раніше використовувався ВМФ Росії для підготовки льотчиків палубної авіації. Він є аналогом палуби авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов".

"Реалізація Протоколу (про внесення змін до міжурядової Угоди про використання полігону НИТКА) дозволить перейти на розрахунки за його експлуатацію у твердій грошовій сумі замість отримання запчастин, збільшити перелік авіаційної техніки, що залучається для проведення випробувань на полігоні, а також використовувати його в інтересах не тільки Російської Федерації, але й інших держав", - повідомила раніше прес-служба Міноборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram