ГоловнаПолітика

В Ізмаїлі болгарам відмовили в праві на регіональну мову

Вони будуть скаржитися у вищі інстанції.

В Ізмаїлі болгарам відмовили в праві на регіональну мову
Заседание Измаильского городского совета
Фото: bessarabiainform.com

В Ізмаїлі міськрада відмовилася розглядати питання про надання болгарській мові регіонального статусу нарівні з російською. Болгари будуть скаржитися у вищі інстанції, в тому числі Президенту Віктору Януковичу.

В Ізмаїлі, за даними всеукраїнського перепису, переважає російське населення - 43,7%. За ними йдуть українці - 38%, болгари - 10% і молдавани - 4,3%. Інші групи нечисленні.

Тому представники низки громадських організацій звернулися до влади міста з проханням включити до порядку денного питання про закріплення за болгарською статусу регіональної, надавши для цього необхідні дані. Однак їм було відмовлено, зазначає видання. Зараз вони готують скарги, в тому числі на ім'я Президента країни.

Нагадаємо, депутати міста Ізмаїл Одеської області на позачерговій сесії міськради закріпили за російською мовою регіональний статус 15 серпня.

Як відомо, російській мові вже надали статус регіональної - Одеська міська та обласна ради, Запорізька і Донецька обласні ради і Севастопольська міська, а також Луганська, Дніпропетровська і Херсонська облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram