ГоловнаПолітика

"Свободівці" пообіцяли відновити хрест після "роботи" Femen

А активіст Ігор Луценко заявив, що Femen дискредитували Pussy Riot.

"Свободівці" пообіцяли відновити хрест після "роботи" Femen
Фото: femen.livejournal.com

ВО "Свобода" має намір відновити знесений активістками жіночого руху Femen пам'ятний хрест жертвам репресій НКВС у центрі Києва.

Про це повідомили в прес-службі партії.

"Свобода" відновить пам'ятний хрест жертвам політичних репресій НКВС 1930-1950-х років, який 17 серпня спиляли українофобки з Femen", - сказано в повідомленні.

Окрім того, партія закликала українців прийти на толоку 23 серпня, в день пам'яті жертв сталінізму і нацизму, і відновити хрест.

При цьому персональну відповідальність за наругу над пам'яттю людей, постраждалих від репресій, ВО "Свобода" поклала на Президента Віктора Януковича, який, на думку партії, почав заперечувати геноцид під час Голодомору.

Зі свого боку, один із засновників громадського руху "Збережи старий Київ" Ігор Луценкo заявив про намір установити на місці зруйнованого хреста "тимчасовий хрест".

"Сьогодні мої друзі влаштували акцію на захист Pussy Riot під Посольством РФ в Україні. Я дав на цю акцію свій генератор. Але те, що зробили під Жовтневим палацом - ніяка не підтримка Pussy Riot, це дурість і тільки нашкодило справі. Мені особисто дуже прикро. Від імені захисників панк-групи завтра спробуємо хоча б частково виправити помилку горе-"захисників", - написав він у своєму блозі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram