ГоловнаПолітика

На Прикарпатті Януковичу і Лукашенкові пригрозили плюшевими ведмедиками

Президента Білорусі попередили про долю румунського диктатора.

На Прикарпатті Януковичу і Лукашенкові пригрозили плюшевими ведмедиками
Фото: http://www.charter97.org

У Коломиї Івано-Франківської області пройшла акція солідарності з білоруським громадянським суспільством.

Біля пам'ятника Тарасові Шевченку українці розклали плюшевих ведмежат із плакатами "Лукашенко, на тебе чекає доля Чаушеску", "Нам не страшні кулемети батьки", "Україна без Януковича, Білорусь без Лукашенка".

"Ми провели акцію біля пам'ятника Тарасові Шевченку, тому що це сам центр міста, там збирається багато людей. До того ж, Шевченко був вільною в душі людиною", - розповіли організатори акції виданню "Хартия'97".

Нагадаємо, 4 липня білоруський кордон непомітно для ППО перетнув легкомоторний шведський літак. Над Івенцом і околицями Мінська з нього скинули плюшевих ведмедиків із плакатами на підтримку свободи слова в Білорусі.

Влада Білорусі не визнавала факту польоту до 26 липня, заявляючи, що "триває перевірка". Тим часом затримали фотографа Антона Суряпіна, який виклав в Інтернеті фото плюшевих ведмедів, знайдених під Івенцом, а також рієлтора Сергія Башарімова, який у Мінську здавав шведам квартиру.

7 серпня затриманим висунули звинувачення в пособництві незаконному перетинанню кордону, політ рештантам загрожує до 7 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram