ГоловнаПолітика

На засіданні суду щодо Тимошенко розгорнули картину "Здирання шкіри з продажного судді"

Депутати вирішили зробити "подарунок" судді.

На засіданні суду щодо Тимошенко розгорнули картину "Здирання шкіри з продажного судді"
Фото: d-i-k-o-b-r-a-z.livejournal.com

Опозиційні депутати Верховної Ради розгорнули на засіданні Вищого спецсуду за касаційною скаргою екс-прем'єра Юлії Тимошенко велику репродукцію картини нідерландського художника Давида Герарда "Здирання шкіри з продажного судді" (1460 рік).

Картина зображує покарання судді, який взяв гроші за винесення неправосудного рішення. Депутати розгорнули полотно, коли в залу зайшла колегія суддів.

Головуючий суддя Станіслав Міщенко відразу звернувся з вимогою прибрати твір мистецтва і не заважати вершити правосуддя, пригрозивши видалити порушників порядку із зали.

"Це подарунок вам... шедевр Герарда, суддя, який взяв гроші за неправосудне рішення. Подивіться, пане суддя", - відповів депутат Ради Юрій Одарченко.

Після цього парламентарі все-таки згорнули полотно, засідання продовжилося.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розпочав засідання з розгляду касації захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вироки Печерського районного та апеляційного судів Києва за "газовою справою", за якою екс-прем'єр визнана винною і засуджена до 7 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram