ГоловнаСвіт

Російських депутатів змусять звітувати про будинки за кордоном

Чиновників потрібно перевіряти, оскільки вони можуть виявитися "шпигунами", вважають у Росії.

Російських депутатів змусять звітувати про будинки за кордоном
Госдума РФ
Фото: http://www.ntv.ru

Партія "Єдина Росія" найближчим часом внесе в Держдуму РФ законопроект, який зобов'яже депутатів, сенаторів і губернаторів звітувати про нерухомість за кордоном.

Про це пише 26 липня газета "Ведомости".

Видання посилається на людину в оточенні автора нового закону Сергія Железняка. За відомостями "Ведомостей", відповідно до закону, парламентаріям і очільникам регіонів також доведеться звітувати про відкриття рахунків та купівлю цінних паперів за кордоном.

Передбачається, що відповідну інформацію ці категорії осіб будуть надавати в ті самі органи, куди вони здають декларацію про доходи. Відомості про закордонні рахунки і нерухомість парламентаріїв і губернаторів будуть відкритими. За неподання або приховування інформації буде передбачена кримінальна відповідальність - штраф і обов'язкові роботи.

Зараз парламентарії та губернатори декларують тільки дохід, нерухомість і автомобілі. Інформацію про рахунки та цінні папери повинні надавати тільки кандидати в депутати.

Нещодавно депутат від "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов підготував законопроект, який зобов'язує слідчі органи перевіряти будь-якого чиновника, якщо він більш ніж половину заощаджень зберігає за кордоном. На думку "справороса", таких чиновників потрібно перевіряти, оскільки вони можуть виявитися "шпигунами". Про проект закону Пономарьов наголосив, що він є відповіддю на закон, який дозволяє називати НКО із закордонним фінансуванням "іноземними агентами".

За словами Железняка (їх подають "Ведомости"), "очевидно, що політики і чиновники, суттєва частина майна і грошових коштів яких знаходиться на території інших країн, можуть виявитися залежними у своїх рішеннях і можуть відчувати тиск з боку іноземних держав". Пономарьов, своєю чергою, пообіцяв підтримати законопроект "єдинороса".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram