ГоловнаПолітика

Турчинов: влада лякає виборців камерами на виборчих дільницях

Політик назвав установку відеообладнання демонстративною показухою.

Турчинов: влада лякає виборців камерами на виборчих дільницях
Фото: Макс Левин

Серед громадян поширюється інформація, що камери на виборчих дільницях фіксуватимуть, хто за кого буде голосувати.

Як повідомили в партії "Батьківщина", про це сьогодні заявив керівник Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

За його словами, влада почала поширювати інформацію серед громадян про те, що камери фіксуватимуть хто за кого буде голосувати, попереджаючи таким чином не голосувати за опозицію.

Турчинов переконаний, що ті ресурси, які влада хоче використати на закупівлю камер, не дадуть позитивного результату для зміцнення демократії та проведення чесних виборів. "Камери - це блюзнірство, демонстративна показуха того, що вони можуть вплинути на проведення чесних виборів", - упевнений він.

Турчинов також додав, що російський досвід показав, що вибори можна фальсифікувати, "тому що всі ці камери у підсумку зняли не порушення, а стелю чи інші місця на дільницях, де нічого не відбувалося".

Нагадаємо, вибори депутатів Верховної Ради України відбудуться 28 жовтня 2012 року. Напередодні було прийнято рішення встановити на всіх 34 тисячах виборчих дільниць веб-камери для моніторингу перебігу голосування та попередження порушень виборчого законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram