ГоловнаПолітика

У центрі Дніпропетровська захищали українську мову

Такі мітинги в Дніпропетровську відбуватимуться щоп'ятниці.

У центрі Дніпропетровська захищали українську мову
Фото: byut.com.ua

Більше ніж сто людей взяли участь в мітингу "Захистимо українську!" в п'ятницю біля будівлі Дніпропетровського театру опери та балету.

Всього на мітинг зібралося понад 100 представників націонал-патріотичних сил (Конгресу українських націоналістів, Української народної партії, "Наша Україна", ВО "Свобода", громадської організації "Праве діло"), а також представники молодіжної організації "Молода Батьківщина".

Учасники акції вимагали запобігти підписанню та набранню чинності закону про засади державної мовної політики, а також виступили з вимогою, щоб провладна партія припинила розкол в Україні, який, на їхню думку, йде з ухваленням цього закону.

На мітингу, окрім політичних діячів, виступили молоді поети Дніпропетровської області. Зокрема, поетеса, вчителька української мови та літератури читала вірші українською мовою. Як зазначив керівник областної організаціі політичної партії "Наша України" Віктор Гноєвий, такі мітинги в Дніпропетровську відбуватимуться щоп'ятниці біля оперного театру в рамках безстрокової акції "Захистимо українську".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram