ГоловнаПолітика

Суд не схотів ознайомитися з інструкцією, у порушенні якої звинувачують Луценка

Цього документа немає у вільному користуванні.

Суд не схотів ознайомитися з інструкцією, у порушенні якої звинувачують Луценка
Фото: EPA/UPG

Суд у справі Юрія Луценка відмовився витребувати інструкцію, яка регламентує оперативно-розшукову діяльність оперпідрозділів органів внутрішніх справ.

Таке рішення на засіданні ухвалила суддя Ганна Медушевська.

Таким чином суддя вже втретє відхилила відповідне клопотання Луценка, залишивши за ним право подати його повторно.

Луценко пояснив необхідність залучення цього документа до матеріалів справи тим, що в пред'явлених йому звинуваченнях в перевищенні повноважень під час продовження термінів стеження за водієм колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентином Давиденком говориться, що він порушив положення закону і зазначеної інструкції.

Луценко зазначив, що без використання цього документа, якого немає у вільному користуванні, він не зможе дати повні відповіді на запитання під час допиту в суді.

"Під час мого допиту життєво необхідно мати на руках документ, в порушенні якого мене звинувачують, а саме інструкцію, затверджену наказом від 17 липня 2004 року №007. Без посилання на норми цієї інструкції я не зможу повністю інформувати суд про відомі мені обставини справи і відповідати на питання суду, обвинувачення і захисту", - сказав він.

Після технічної перерви суддя Ганна Медушевська оголосила про завершення стадії дослідження матеріалів справи і перехід до допиту підсудних.

Першому для виступу надано слово колишньому співробітнику департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Олегу Павленову.

Після нього свої свідчення дадуть Луценко і ще один екс-співробітник департаменту карного розшуку Володимир Тарасенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram