ГоловнаПолітика

Провідний радник Ромні виявився лобістом організації "регіоналів"

Інформацію розкрили згідно із законом США про лобіювання.

Провідний радник Ромні виявився лобістом організації "регіоналів"
Вин Вебер
Фото: daylife.com

Один із провідних радників кандидата в президенти США від Республіканської партії Мітта Ромні Він Вебер є лобістом очолюваної нардепом від Партії регіонів Леонідом Кожарою організації, яка просуває укладання угод з ЄС і поліпшення відносин зі США.

Про це повідомляє The Daily Beast.

"Згідно з формами, поданими у травні, відповідно до закону про розкриття лобіювання, Він Вебер, колишній конгресмен штату Міннесота і спеціальний радник Мітта Ромні, зареєстрований лобістом брюссельської групи, відомої як Європейський центр сучасної України (ECFMU). Згідно з їхнім веб-сайтом, місія групи полягає в тому, щоб домогтися укладання угоди про вільну та всеосяжну торгівлю з ЄС та просувати зміцнення зв'язків зі США. Її засновник і президент Леонід Кожара є членом парламенту від владної Партії регіонів", - пише видання.

"Вебер спершу підтримував свого колегу з Міннесоти Тіма Повленті на президентських праймериз. Після того, як Повленті вибув із перегонів у серпні, Вебер оголосив про свою підтримку Ромні і відтоді переважно керує його кампанією в ЗМІ та є його старшим радником. Утім не відомо, чи знало оточення Ромні про те, що Вебер у травні став лобістом ECFMU", - зазначає The Daily Beast.

Як повідомляє видання, Вебер також є колишнім головою Національного фонду за демократію (National Endowment for Democracy) - організації, яка надає гранти демократичним громадським організаціям по всій Україні. 2010 року фонд нагородив його медаллю "За служіння демократії".

Фонд відмовився прокоментувати The Daily Beast контакти Вебера з ECFMU.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram