ГоловнаПолітика

Держава оскаржить вердикт Євросуду у справі Луценка

Відповідне клопотання вже готують.

Держава оскаржить вердикт Євросуду у справі Луценка
Фото: EPA/UPG

Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький заявляє, що почав готувати клопотання для оскарження рішення у справі "Луценко проти України" у Великій палаті ЄСПЛ.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції з посиланням на Кульчицького.

"Зараз здійснюється підготовка відповідного клопотання, яке буде подано, відповідно до вимог статті 43 Конвенції, протягом трьох місяців з моменту винесення рішення у справі", - сказав Кульчицький.

За його словами, первинне ознайомлення з рішенням у справі "Луценко проти України" свідчить про наявність підстав для звернення з клопотанням про передачу справи на розгляд Великої палати Європейського суду з прав людини.

Кульчицький уточнив, що, відповідно до статті 46 Конвенції, держави зобов'язуються виконувати остаточні рішення Євросуду.

"Рішення Європейського суду стає остаточним з моменту винесення рішення Великою палатою або з моменту відхилення колегією Великої палати клопотання про передачу справи на розгляд Великої палати. До моменту набуття рішенням статусу остаточного воно не підлягає виконанню державою і не створює жодних правових наслідків для сторін", - наголошено в повідомленні Мін'юсту.

Як повідомляли, сьогодні, 3 липня, ЄСПЛ визнав порушення у справі Луценка і присудив йому 15 тисяч євро компенсації від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram