ГоловнаЕкономікаФінанси
Спецтема
Евро 2012

Україна заробила на Євро-2012 $1 млрд, - Колесніков

Усього було продано 700 тис. квитків.

Україна заробила на Євро-2012 $1 млрд, - Колесніков
Фото: Макс Левин

Україна повернула понад $1 млрд видатків на проведення чемпіонату Євро-2012.

Про це в інтерв'ю італійській газеті il Sole 24 ore заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Згідно з нашими попередніми підрахунками, Україна відвідало 1,8 млн людей. Зважаючи на середню вартість перебування в 400 доларів на людину, плюс інші різні доходи, наразі можна сказати, що захід повернув видатків на мільярд доларів, особливо в приватному секторі", - зазначив Колесніков.

При цьому віце-прем'єр-міністр нагадав, що безпосередні витрати на проведення футбольного чемпіонату становили $850 млн, решта ж були скеровані на розвиток інфраструктури.

"Загальна вартість витрат становила близько 5 млрд дол. Найбільше коштів пішло на будівництво доріг. Від 800 до 850 мільйонів доларів було спрямовано на зведення стадіонів: два відбудовані з нуля, у Львові і в Харкові. Реконструкція стадіону в Києві зажадала найбільших витрат. Ми побудували чотири аеропорти міжнародного стандарту лише за 18 місяців. У Києві ми добудували злітно-посадкову смугу і новий термінал. П'ятдесят мільйонів євро були спрямовані на поточні витрати, серед яких - перекладачі, підбір і підготовка обслуговуючого персоналу", - розповів Колесніков.

Відповідаючи на запитання італійського журналіста, чому футбольний чемпіонат в Україні минув дуже спокійно й організовано, незважаючи на нагнітання паніки і звинувачення в расизмі з боку низки європейських ЗМІ, Колесніков заявив, що за всю свою історію Україна не мала проблем із расизмом, навіть за Радянського Союзу.

"Окрім організації, слід відзначити самих українців, які брали активну участь, допомагаючи іноземцям. Ми продемонстрували свою здатність організувати третій за величиною комплексний спортивний захід після Олімпіади та Чемпіонату світу з футболу. Згідно з нашими підрахунками, було продано 700 тисяч квитків. Фактично всі доступні квитки було продано", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram