ГоловнаСвіт
Спецтема
Евро 2012

У Варшаві занепокоєні виявленою на кордоні Польщі й України вибухівкою

Прикордонники знайшли вибухівку і знімок варшавського стадіону, де сьогодні пройде другий півфінал Євро.

У Варшаві занепокоєні виявленою на кордоні Польщі й України вибухівкою
Фото: http://podrobnosti.ua

Польські прикордонники виявили у вантажі контрабандних цигарок на прикордонній з Україною річці Буг два комплекти вибухівки, детонатор і мобільний телефон зі знімком Національного стадіону у Варшаві.

Як повідомляє польський інтернет-сайт tvn24.pl з посиланням на міністерство внутрішніх справ Польщі, знайдені предмети "не становлять загрози для безпеки осіб і заходів, пов'язаних, зокрема, з Євро-2012", однак було зібрано засідання урядової групи кризового управління за участю прем'єр-міністра Дональда Туска, профільних міністрів і комендантів, відповідальних за безпеку служб.

Нагадаємо, в четвер у Варшаві заплановано проведення півфінального матчу чемпіонату Євро-2012 між збірними Німеччини й Італії.

"Після аналізу справи ми констатуємо, що загрози для безпеки осіб або місць у Польщі не існує. Але зважаючи на те, що це перший суттєвий сигнал під час Євро-2012 про можливість виникнення випадку терористичного характеру, ухвалено рішення про оголошення 1-го ступеня тривоги за 4-бальною шкалою", - зазначила прес-секретар МЗС Польщі Малгожата Возняк.

За її словами, це означає приведення до стану найвищої готовності державної адміністрації всіх рівнів і відповідальних за безпеку служб.

При цьому вона визнала, що обсяг виявленої в контрабандному вантажі вибухівки був невеликим.

За фактом знахідки вантажу Апеляційна прокуратура Любліна розпочала слідство і доручила його Агентству внутрішньої безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram