ГоловнаСвіт

У США заборонили планшет Galaxy Tab

Південнокорейська компанія зазначила, що "розчарована" вердиктом, який винесла суддя.

У США заборонили планшет Galaxy Tab
Galaxy Tab 10.1
Фото: Lenta.ru

Компанія Apple домоглася введення тимчасової заборони на продаж у США планшета Galaxy Tab 10.1, що його випускає Samsung.

Рішення про заборону винесла у вівторок, 26 червня, суддя Люсі Кох. У постанові вона звинуватила Samsung у нечесній конкуренції, заявивши, що компанія випускає на ринок "продукти з порушеннями". Раніше Кох зазначала, що Galaxy Tab 10,1 і планшет IPad "практично не відрізняються".

Заборона набуде чинності після того, як Apple профінансує забезпечення в розмірі 2,6 мільйона доларів. Під заборону не потрапить планшет Galaxy Tab 2, який Samsung представила в 2012 року. Зовні він дуже схожий на першу модель.

Південнокорейська компанія зазначила, що "розчарована" вердиктом, який винесла Люсі Кох. Компанія має право оскаржити заборону.

Судові спори Apple і Samsung тривають із квітня 2011 року. Вони подали позови одна проти одної в суди десяти країн. Компанія Тіма Кука звинувачує Samsung у "сліпому копіюванні" планшета IPad і смартфона iPhone. "Копіями" своїх продуктів Apple, вважає пристрої з лінійки Galaxy.

Восени 2011 року компанії Apple здобула велику перемогу над Samsung - суд у Німеччині заборонив продаж у цій країні планшета Galaxy Tab 10.1. Однак корейці оминули заборону, випустивши дещо змінену версію пристрою, що отримала назву Galaxy Tab 10.1N.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram