ГоловнаПолітика

Олійник не вірить, що Україна поверне гроші Лазаренка

Але, за словами регіонала, Генпрокуратурі потрібно докопатися до суті цього порушення.

Олійник не вірить, що Україна поверне гроші Лазаренка
Фото: Макс Левин

280 млн доларів Павла Лазаренка, які зараз арештовані американською прокуратурою, не вдасться повернути в Україну.

Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Було повідомлення, що українська влада, а тоді її представляли Юлія Тимошенко як прем'єр і Віктор Ющенко як Президент, втратили свій шанс (повернути гроші Лазаренка в Україну - LB.ua). Потрібно було звернутися, а вони не звернулися. Думаю, що процедурні питання там, в Америці, вони мають значення: хто не встиг, той, даруйте, запізнився", - зазначив політик.

Олійник вважає, що Генпрокуратурі потрібно докопатися до цього, тому що це так само неналежне виконання посадових обов'язків з боку тодішньої влади.

На прохання оцінити перспективу повернення коштів народний депутат зазначив, що якщо ми втратили процесуально якісь речі і їх не можна відновити - то її немає. "Я думаю, що ми втратили, тому що уряд обов'язково звернувся б. Там були мотиви", - сказав він.

"По-перше, треба згадати, що 2004 року в інтерв'ю Тимошенко сказала, що Лазаренко вже понад 6 років перебуває під слідством і" я глибоко переконана, що на нього нічого немає і його суд виправдає". Сьогодні, якщо вона буде готова повторити ці слова, то будь ласка. По-друге, це гроші Павла Івановича (Лазаренка - Ред.). І тут не дуже хочеться навіть у такому вигляді їх торкатися, тому що рано чи пізно Павло Іванович, напевно, щось згадає. Це були партнери", - зазначив регіонал.

Зазначимо, екс-заступник Генпрокуратури Микола Надоша сьогодні на прес-конференції розповів, що 2005 року Україна претендувала лише на 5% із 280 млн дол. екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка, які арештувала американська прокуратура під час розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram