ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Азаров розповів, навіщо Україні потрібне Євро-2012

За його словами, зараз тональність публікацій про Україну в західних ЗМІ змінилася.

Азаров розповів, навіщо Україні потрібне Євро-2012

Прем'єр Микола Азаров вважає, що Євро-2012 необхідно використовувати, щоб "прорвати завісу брехні, обману, пропаганди проти України".

Про це він заявив в ефірі Харківського державного обласного телебачення.

"Ті, хто приїхали, отримали зовсім інше уявлення про Україну. Вони побачили зовсім іншу Україну. У них з'явився привід думати про те, що засоби масової інформації дають недостовірну інформацію про Україну і ми повинні, використовуючи Євро, прорвати завісу брехні, обману, пропаганди проти України, яку розгорнули наші доморощені діячі", - сказав Азаров.

Він зазначив також, що Україна на відміну від Польщі не отримувала допомогу від Євросоюзу на підготовку до проведення Євро-2012.

"Нам ніхто нічого не дав, нам жодного цента не дали на цю справу, хоча це був загальноєвропейський захід", - сказав прем'єр.

Водночас, за його словами, опозиція проводила в Європі "масову кампанію" із закликом бойкотувати чемпіонат.

"Закликали взагалі скасувати проведення чемпіонату в Україні. Стали з'являтися статті, які стали залякувати іноземців, що в Україні злочинність, що там расизм, там проституція на кожному кроці, там брудно, там ціни високі. Це була цілеспрямована диверсія проти нашої країни", - підкреслив Азаров.

Він також зазначив, що зараз тональність публікацій про Україну в західних ЗМІ змінилася.

"Зараз вже ми не побачимо в засобах масової інформації Заходу таких антиукраїнських коментарів, вони зникли", - сказав Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram