ГоловнаСуспільствоЖиття

Волинський губернатор проситиме квартири для постраждалих у влади

Експерти обіцяють назвати причини обвалу будинку в Луцьку найближчим часом.

Волинський губернатор проситиме квартири для постраждалих у влади
Фото: www.volynpost.com

Луцькі чиновники звертатимуться по допомогу для мешканців зруйнованих квартир до влади, якщо експерти визнають будинок аварійним.

Про це заявив голова Волинської ОДА Борис Климчук.

Зазначимо, причини обвалення будинку в Луцьку експерти обіцяють назвати вже сьогодні. Жителі трьох інших під'їздів вказують на тріщини у своїх будинках і вимагають визнати їхній будинок аварійним.

Якщо постане питання про відселення ще 50 сімей, керівництво Луцька проситиме допомоги в уряду.

"Будемо апелювати до уряду щодо допомоги. Тут доведеться щось робити з цим будинком. Який обсяг робіт, ми поки не знаємо, але чекаємо на висновки фахівців", - пояснив голова Волинської ОДА Б. Климчук.

Прокуратура вже назвала винуватих: через службову недбалість порушено кримінальну справу проти посадових осіб ЖЕКу і муніципалітету.

Нагадаємо, 10 червня в Луцьку в 04.25 між першим і другим під'їздами будинку на вулиці Рівненській, 109 сталося раптове руйнування несучих конструкцій із першого по п'ятий поверхи. Двоє мешканців загинули, ще одна жінка постраждала.

Жителів зруйнованих квартир поселили в готелі, годують, їм надають медичну та психологічну допомогу. Щоб не розграбували покинуті квартири, їх цілодобово охороняють.

Серед головних версій події - незаконне перепланування на нижньому поверсі, де розташований магазин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram