ГоловнаПолітика

Вибори важливі тільки для іміджу України, - експерт

Якість українського політикуму після виборів не зміниться.

Вибори важливі тільки для іміджу України, - експерт

Україна нині зазнає дуже серйозних іміджевих втрат, тому майбутні парламентські вибори матимуть радше зовнішній ефект, аніж впливатимуть на внутрішню політику країни.

Таку думку висловив під час національного круглого столу "Вибори-2012: Шанс для України?" в Інституті Горшеніна заступник гендиректора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий.

"Добре, що в Україні є вибори, інакше ми не могли б деякі питання відкладати в шухляду. Добре, що в нас є Євро - воно допомагає нам вижити економічно, - поділився своїми міркуваннями експерт. - Але подумаймо: як після виборів зміниться якість українського політикуму? Ми всі розуміємо: це будуть одні й ті самі персони. Чи зміниться принцип голосування? Ні", - зазначив Чалий.

На його думку, парламентські вибори 2012 року для України важливі радше з зовнішнього боку. "Україна нині зазнає серйозних іміджевих втрат, тому важливо провести вибори на високому рівні", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, в Інституті Горшеніна проходить національний круглий стіл "Вибори-2012: Шанс для України?". Українські політики й експерти обговорюють уплив парламентських виборів на українсько-європейські відносини, аналізують перспективи основних політичних сил України на майбутніх парламентських виборах і з'ясовують, чи стануть вибори-2012 "демократичним шансом" для країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram