ГоловнаПолітика

У Донецьку відбувся мітинг противників російської мови

Акція протесту розпочалася з театральної постановки.

У Донецьку відбувся мітинг противників російської мови
архивное фото
Фото: Макс Левин

У Донецьку біля облдержадміністрації відбувся мітинг проти ухвалення Верховною Радою законопроекту про засади державної мовної політики.

Понад 50 учасників акції, що представляють різні громадські організації, а також студенти, прийшли до ОДА з державними прапорами та великим транспарантом, на якому написано "Займіться ділом!", а також з плакатами: "Верховна Рада - 5-а колона", "Наскільки стане дешевим газ російською?", "Партія регіонів - ганьба Донбасу" тощо.

Акція розпочалася з демонстрації театралізованої сценки, головними учасниками якої стали персонажі народних депутатів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, а також Президента України Віктора Януковича.

Суть інсценування полягала в тому, що ці народні депутати прийшли до Януковича із занепокоєнням про те, що у Партії регіонів падає рейтинг напередодні майбутніх парламентських виборів. Президент запропонував депутатам дістати їх "традиційний козир" перед виборами - закон про мови. Потім персонаж Колесніченка "вийшов у народ" з розповіддю про переваги цього законопроекту, тимчасом як персонажі Ківалова та Януковича вішали людям "локшину на вуха". Однак людям це швидко набридло, вони скинули "локшину з вух" і закидали представників влади взуттям.

Учасники акції ухвалили цю постановку, заявивши, що законопроект про мови народу України нав'язано. Мітингувальники стали викрикувати: "Займіться ділом, а не язиком!", "Служіть народу України!", "Хліб російською не дешевший!", "Займіться дорогами, а не язиком!" тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram