ГоловнаПолітика

Колесніченко розповів, коли проголосують за двомовність

Депутат вважає, що західноукраїнським депутатам загрожує розправа.

Колесніченко розповів, коли проголосують за двомовність
Фото: Макс Левин

Закон про мови проголосують через тиждень.

Про це в інтерв'ю газеті "Известия в Украине" заявив один з авторів законопроекту мовну політику Вадим Колесніченко.

Посилаючись на регламент ВР, народний депутат стверджує, що парламент не зможе голосувати за інші проекти до тих пір, поки не буде завершено розгляд мовного питання.

"За тиждень роботи в округах ми повернемося до цього питання. Адже за регламентом, якщо не закінчено розгляду одного питання, ми не маємо права переходити до іншого", - сказав він.

Конфлікт, що розгорівся в парламенті через мовне питання, Колесніченко розглядає як "протистояння між парламентською більшістю й угрупованням націонал-фашистів українського забарвлення, які не бажають нічого іншого, крім насильницької українізації країни й обмеження прав тих людей, які не згідні з їхньою ідеологією".

Вадим Колесніченко в інтерв'ю заявив також про реальну загрозу для західноукраїнських депутатів, які мають намір голосувати за його законопроект.

"Їм прямим текстом кажуть, що якщо вони проголосують "за", то на їхні родини чекає фізична розправа. Особливо після заяви Тимошенко про те, що "в них руки довгі, знайдуть і покарають тих, хто проголосує за проект", - заявив депутат.

Нагадаємо, професор Єльського університету Тімоті Снайдер заявив про порушення його авторських прав з боку депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка, а також зажадав вибачень і знищення всіх паперових копій його книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram