ГоловнаПолітика

Рада церков закликає парламент не зазіхати на святе

Церковникам шкода, що така свята для державної самобутності і стабільності річ, як мова, стала предметом маніпуляцій.

Рада церков закликає парламент не зазіхати на святе
Святослав Шевчук

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає Верховну Раду не розглядати законопроект "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться у зверненні Ради до голови Верховної Ради Володимира Литвина та народних депутатів, підписаному черговим головою у ВРЦ, главою УГКЦ Святославом.

Рада церков стурбована ситуацією, яка склалася внаслідок внесення до порядку денного і розгляду Верховної Ради проектів законів, "які шкодять нормальному конституційному функціонування української мови", зокрема законопроекту "Про засади державної мовної політики", ініціаторами якого є Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко.

"Із жалем і смутком ми змушені констатувати, що кожного разу перед важливими виборами в нашій державі деякі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу і вносять розкол і замішання в суспільно-державний організм. Шкода, що предметом політичних маніпуляцій стають такі святі для державної самобутності і стабільності речі, як мова, історія та релігія", - наголошено в ньому.

"Високоповажний пане голово Верховної Ради, шановні народні депутати України, звертаємося до Вас як до державних мужів - тих, кому народ України делегував високе право і відповідальність бути тілом вищого представницького органу нашої держави, з проханням не вносити на розгляд у сесійній залі Верховної Ради України вищезазначені законопроекти, враховуючи їх загрозу громадському миру та злагоді, загрозу культурі та самобутності українського народу і навіть самому існуванню Української держави", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram