ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві знищили більш ніж тонну кокаїну

Наркотики спалювали за присутності іноземних дипломатів.

У Києві знищили більш ніж тонну кокаїну
фото из архива
Фото: glogster.com

У Києві на сміттєпереробному заводі "Енергія" за судовим вироком знищено 1 т 30 кг 321,5 г кокаїну.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Наркотики знищили разом з упаковкою, в якій вони зберігалися, - 1 т 202 кг, що становить понад 10 млн доз кокаїну, вилученого співробітниками СБУ у міжнародного злочинного наркоугруповання. Орієнтовна вартість вилученого у кримінальній справі кокаїну на "чорному ринку" становить близько $200 млн.

Спалювання наркотиків відбулося у присутності представників ЗМІ та співробітників дипломатичних закладів США та Німеччини - країн, у партнерстві зі спецслужбами яких СБУ вилучила кокаїн та ліквідувала транснаціональну злочинну організацію.

Як зазначив на прес-конференції перший заступник голови СБУ генерал-лейтенант Володимир Рокитський, результати роботи СБУ у боротьбі з міжнародним наркобізнесом переконливо свідчать, що українська спецслужба є ефективним учасником системи колективної безпеки на європейському континенті.

"Завдяки спільним зусиллям СБУ та іноземних партнерських спецслужб за два останніх роки до країн Європейського Союзу не потрапило понад 2 т кокаїну", - підкреслив він.

Присутній на заході керівник Варшавського офісу Адміністрації боротьби з наркотиками (ДЕА) США Кеннет Бредлі високо оцінив рівень співпраці зі Службою безпеки України у сфері протидії міжнародному наркобізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram