ГоловнаСвіт

Назарбаєв бачить світ у форматі G-global

Цю ініціативу вже виносили для обговорення світовою спільнотою.

Назарбаєв бачить світ у форматі G-global
Фото: EPA/UPG

До обговорення проблем світової економіки, до вироблення антикризових заходів, до процесу глобальної економічної дискусії слід залучати значно більше країн, ніж входить у G-8.

Про це заявив президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв сьогодні, під час урочистого відкриття Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Нурсултан Назарбаєв оголосив, що ініціює створення такого глобального світового майданчика комунікації, як G-global. Президент Казахстану зазначив, що цю ініціативу вже виносили для обговорення світовою економічною та політичною спільнотою, проте під час Форуму було оголошено про створення секретаріату G-global, основним локомотивом діяльності якого стане Казахстан.

"На Форумі ухвалено рішення про створення секретаріату майбутньої структури G-global. Зробити це нам порадили ті економісти і нобелівські лауреати з економіки, які беруть участь у нинішньому, П'ятому Астанинському економічному форумі. Уже протягом найближчого місяця-двох ми перейдемо до практичної реалізації цієї ідеї - створимо секретаріат G-global і далі будемо залучати до роботи в рамках цієї організації все більшу і більшу кількість країн", - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Нагадаємо, що в роботі Астанинського економічного форуму беруть участь віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов і директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram