ГоловнаПолітика

Янукович вилетів на саміт НАТО

Говоритимуть про ситуацію в Афганістані і не тільки.

Янукович вилетів на саміт НАТО
Фото: www.evro-2012.org

Президент України Віктор Янукович відбув із робочим візитом у США, де візьме участь у Чиказькому саміті Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомила прес-служба Глави держави.

"На запрошення Генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена Президент візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО у форматі країн-контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані на рівні глав держав і урядів", - наголошено в повідомленні.

Засідання відбудеться 21 травня, його учасники обговорять можливості партнерства НАТО з Афганістаном у контексті завершення 2014 року процесу передачі афганському уряду відповідальності за безпеку в країні.

Як зазначив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, участь у засіданні дозволить викласти позицію України щодо підготовленого Брюсселем Стратегічного плану НАТО для Афганістану, яким визначаються відносини з Афганістаном у перехідний період до 2014 року і після його завершення, окреслити плани про подальшу участь української сторони у Міжнародних силах сприяння безпеці.

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський планує в рамках саміту провести переговори з Президентом України Віктором Януковичем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram