ГоловнаЕкономікаДержава

Клюєв хоче зону вільної торгівлі СНД без винятків

Це дозволить створити прогресивнішу систему відносин.

Клюєв хоче зону вільної торгівлі СНД без винятків
Фото: focus.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв вважає, що зона вільної торгівлі СНД має створюватися без винятків і обмежень.

"Ми розраховуємо на створення зони вільної торгівлі СНД без винятків і обмежень, що дасть можливість забезпечити взаємодоповнювальний розвиток і нову, прогресивнішу систему відносин у цьому економічному просторі", - сказав секретар РНБО на засіданні міжнародного клубу парламентарів і експертів Європейського Союзу і України "Україна на перехресті: ЄС або/і Європейський Союз - переваги і виклики".

Водночас Клюєв зазначив, що така концепція співпраці з СНД не суперечить євроінтеграції України, яка залишається пріоритетом зовнішньої політики країни.

Водночас, за його словами, Україна розраховує на підтримку ЄС.

"Керівництво України розраховує на розуміння, конструктивний діалог і підтримку з боку Євросоюзу", - підкреслив він. Клюєв зазначив, що в Україні проводять реформи, спрямовані на модернізацію країни та наближення її до стандартів ЄС.

"Як секретар Ради національної безпеки і оборони України хочу сказати, що ми будемо вживати всіх необхідних заходів для забезпечення порядку і стабільності в країні, щоб слідувати курсам президентських реформ", - наголосив він.

Клюєв висловив надію на те, що успішне реформування країни дозволить поліпшити життя її населення.

Нагадаємо, в Росії заявляють, що не можуть відмовитися від антидемпінгових заходів щодо України в межах зони вільної торгівлі СНД.

Україна досі не ратифікувала угоду про ЗВТ СНД, підписану ще в жовтні минулого року. Раніше посол України в Росії Володимир Єльченко пояснив таку затримку узгодженням окремих положень цього документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram