ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія досі не приймає український сир

Продукція вітчизняних сироварів застрягла в лабораторіях РФ.

Росія досі не приймає український сир
Фото: belregnews.ru

Експорт українського сиру в Росію досі не відновлений, заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Сьогодні наразі немає дозволу", - сказав Присяжнюк і зазначив, що Росспоживнагляд продовжує лабораторні дослідження продукції чотирьох підприємств України. Рішення про відновлення поставок прийматиметься після отримання результатів аналізу.

Водночас Присяжнюк підкреслив, що перед відправкою до Росії продукція пройшла лабораторні дослідження в Україні, які підтвердили можливості експорту сиру в Росію.

"Росспоживнагляд взяв на лабораторні аналізи сири чотирьох підприємств і сьогодні-завтра вони повинні закінчити цю роботу. Ми ці зразки перевірили у себе в лабораторіях, і жодних порушень російських стандартів немає", - сказав міністр.

"Сьогодні-завтра ми отримаємо висновок, і тоді вже буде прийнято рішення російською стороною коли, які підприємства і в якому обсязі, а також на яких умовах будуть експортувати сир у Російську Федерацію", - зазначив він.

Нагадаємо, Росія розпочала лабораторну експертизу зразків украинського сиру ще минулого тижня. Керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко обіцяв, що Росія не тягнутиме з перевіркою.

Росспоживнагляд дозволив поставки сиру в РФ чотирьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" і "Дубномолоко". Але попередньо їх продукція має пройти лабораторну експертизу.

Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список до семи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram