ГоловнаПолітика

На Карпачову знову поскаржився підлеглий

Екс-омбудсмен потурбувала колишнього співробітника дзвінком о 6:30 ранку.

На Карпачову знову поскаржився підлеглий

Співробітник секретаріату омбудсмена Валерій Селін звернувся до прокурора Києва з заявою про психологічний тиск з боку екс-омбудсмена Ніни Карпачової.

"Оскільки прокуратурою міста Києва здійснюється перевірка, з якої я раніше давав письмові пояснення, хочу повідомити вам про інцидент, який був 10.05.12 вранці, о 6 годині 30 хвилин", - йдеться в заяві Селіна.

За інформацією Селіна, на його мобільний телефон подзвонила Карпачова з вимогою оприлюднити в ЗМІ інформацію про нібито тиск на нього з боку прокуратури Києва.

"Хочу сказати, що я говорив їй, що такої заяви я не можу робити з тієї причини, що абсолютно жодного тиску на мене з боку працівників прокуратури не було. Але Ніна Карпачова продовжила на мене психологічно тиснути і казати, що їй відомо, що на мене чинився тиск, і мене утримували в стінах прокуратури, на що я знову їй заперечив", - написав Селін у заяві.

Співробітник секретаріату екс-омбудсмена також додав, що для того, щоб Карпачова припинила чинити психологічний тиск, він вирішив сказати їй, що подумає та пізніше передзвонить.

Колишній омбудсмен так захопилася грою в "побиту Тимошенко", що своїми діями "підвела під монастир" колег, яких змусила поставити підписи під сфальсифікованим документом

— Олег Надоша, депутат від Партії регіонів

"Хочу вас поінформувати про події і запевнити, що думати мені нема над чим і Ніні Карпачовій я не передзвонював з цього питання, оскільки я чесна людина і брехати нікому не має наміру, що все було сказане мною вашим підлеглим і є правдою. Прошу вас прийняти цю заяву і врахувати викладену в ній інформацію під час перевірки, яка здійснюється прокуратурою міста Києва", - написано в заяві.

Як повідомляли, 27 квітня в ЗМІ були опубліковані фотографії гематом на тілі Юлії Тимошенко, зроблені 25 квітня. За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що колишній омбудсмен Ніна Карпачова вимагала від співробітників свого секретаріату зробити експертний висновок на підставі цих фотографій, який можна було б продемонструвати також міжнародній громадськості. За словами генпрокурора, експерти секретаріату омбудсмена піддали сумніву правдивість знімків і заявили, що робити з них експертні висновки не можна, проте Карпачова вимагала цей документ і просила посилити висновки з тілесних ушкоджень Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram