ГоловнаПолітика

У Лук'янівському СІЗО розпочався тотальний обшук

Тюремники запевняють, що обшук плановий.

У Лук'янівському СІЗО розпочався тотальний обшук
Лукьяновское СИЗО

У п'ятницю в Київському (Лук'янівському) СІЗО з 09:00 проводять обшук і технічний огляд приміщень.

"Обшуку піддано всі житлові, комунально-побутові та господарські приміщення установи. Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення і вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, видалення зайвих речей для поліпшення санітарного стану житлових приміщень", - заявили в прес-службі Державної пенітенціарної служби.

Обшук проходить відповідно до раніше затвердженого плану, зазначає ДПтС.

Окрім штатного персоналу установи, до обшуку залучено 65 співробітників інших пенітенціарних установ Київського регіону, уточнюють тюремники.

Нагадаємо, раніше у спецпроекті "Лук'янівка. Тюрма № 1" було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більше відомого як Лук'янівська в'язниця.

Фільм мав громадський резонанс і викликав дискусії в журналістському середовищі. Окремі блогери звинуватили автора стрічки Костянтина Усова в тому, що він скористався довірою героїв своєї картини й ускладнив умови їхнього перебування в СІЗО. Сам журналіст запевнив, що продовжує ще ретельніше стежити за ситуацією в ізоляторі.

Одним із результатів розслідувань стало те, що прокуратура міста Києва провела перевірку і 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Напередодні, 10 квітня, було відсторонено в. о. начальника СІЗО Євгена Домбровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram