ГоловнаПолітика

Прокуратура: у день запису скандального відео Власенко був у Тимошенко

За даними відомства, адвокат був у екс-прем'єра 5,5 годин.

Прокуратура: у день запису скандального відео Власенко був у Тимошенко

Столична прокуратура заявила, що адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко відвідував Юлію Тимошенко у той час, яким датоване скандальне відео "з камери СІЗО".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що перевіркою реєстрації в книзі обліку осіб, які входять (виходять) на територію Київського слідчого ізолятора, встановлено, що Сергій Власенко 15 грудня минулого року о 12.55 год пройшов на територію СІЗО.

"У супроводі працівників пенітенціарного закладу він одразу ж пішов до медичної частини та увійшов до камери, в якій утримувалася Юлія Тимошенко", - заявили в прокуратурі.

"Таким чином, дата і час зафіксовані у відеосюжеті, розповсюдженому в Інтеренті, співпадають із датою та часом перебування Сергія Власенка у камері медичної частини, де утримувалася Юлія Тимошенко", - наголосили у відомстві.

Того дня Власенко залишив територію слідчого ізолятора о 18.25 год, додали в прокуратурі.

Перевірка триває, за результатами перевірки будуть вжито заходів щодо усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності, обіцяють у прокуратурі.

Нагадаємо, у Державній пенітенціарній службі України, зі свого боку, запевняють, що запис справжній. Однак у ДПС не змогли пояснити, як відео (якщо його справді зняли в камері Тимошенко) потрапило до Інтернету.

Партія "Батьківщина" і Сергій Власенко назвали запис фальшивкою і "вкиданням" для відвертання уваги від ситуації з побиттям Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram