ГоловнаЕкономікаБізнес

Весна заощадила аграріям мільярди

Погода виявилася ідеальною для озимих.

Весна заощадила аграріям мільярди
Фото: cultland.org

Аграріям доведеться пересівати озимі на площі лише 2,1-2,2 млн га, а не 3,5 млн, як раніше прогнозували. Через це витрати сільгоспвиробників на весняну посівну зменшаться близько на 5 млрд. грн.

"Погодні умови були оптимальними для розвитку озимих зернових. Слабкі та зріджені посіви, які були під питанням пересіву, зараз розвиваються нормально", - пояснив начальник відділу зернових та технічних культур Департаменту землеробства Мінагрополітики Леонід Сухомлин.

Незважаючи на поліпшені прогнози, в міністерстві впевнені, що гарного врожаю озимих вже не буде. "Тієї якості зерна ми вже не отримаємо. Це вже буде фуражне зерно", - вважає Сухомлин.

Мінагропрод також переглянув у бік зменшення і прогнози щодо ярових посівів. За словами Сухомлина, замість 9,98 млн га аграрії засіють 9,1 млн га.

Сьогодні структура ярових виглядає так: кукурудза займе найбільшу площу - 4,5 млн га; під ячмінь виділять 2,9 млг га; соя займе 1,3 млн га площ. У цілому це вже складе 8,7 млн га. Решту, близько 400 тис. га, займуть просо, сорго, горох та інші культури.

Нагадаємо, аграрії вже закінчують сіяти ранні зернові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram