ГоловнаЕкономікаБізнес

"Розетка" не закриється, - думка

Спершу потрібно довести, що інтернет-магазин ухилявся від сплати податків.

"Розетка" не закриється, - думка
Фото: itrate.ru

Бізнес інтернет-магазину Rozetka.UA занадто перспективний, щоб закритися, навіть якщо доведеться сплатити штраф, пише "Коммерсантъ-Украина".

Про це заявив президент Асоціації електронного бізнесу Юрій Чайка. "Спочатку потрібно довести, що ухилення було. Звичайно, сума велика, але Rozetka не закриється, навіть якщо справа дійде до виплати. Бізнес перспективний, і навіть якщо компанія не зможе сплатити штраф самостійно, інвестор знайдеться", - вважає він.

При цьому він зазначив, що останнім часом у несплаті податків звинувачували відразу кілька великих інтернет-компаній, але наразі жодну з них платити не змусили.

За оцінками маркетингового директора мережі "Цитрус Дискаунт" Віктора Шолошенка, на частку ресурсу припадає 30-40% ринку продажу техніки в Інтернеті. "Якщо товари на складах Rozetka заморозять, це може спричинити дефіцит продукції", - попереджає Шолошенко.

Нагадаємо, податкова міліція порушила кримінальну справу проти директора Товариства з обмеженою відповідальністю Rozetka.UA за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму понад 7 млн гривень.

При цьому в податковій заявили, що в разі погашення завданих унаслідок несплати понад 7 млн податків збитків до пред'явлення обвинувачення

магазин може уникнути кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram