ГоловнаПолітика

Прихильникам Тимошенко забороняють мітингувати через сквер

Харківська влада дбає про тих, хто відпочиває.

Прихильникам Тимошенко забороняють мітингувати через сквер
Фото: www.mediaport.ua

У Харківській міськраді пояснили, чому Окружний адміністративний суд заборонив проведення масових акцій біля Качанівської колонії й Апеляційного суду.

Як інформує "Харків. Коментарі" з посиланням на повідомлення міськради, заявки на проведення акцій 19 квітня подавали Київська міська організація ВО "Батьківщина" (Юрій Одарченко), народний депутат України Андрій Кожем'якін, Орджонікідзевська, Московська, Київська, Фрунзенська, Дзержинська районні парторганізації ВО "Батьківщина".

Окрім того, такі заявки подали Харківська міська організація ВО "Свобода" і Харківський облкомітет оборони прав людини.

Згідно із заявками, пікет планували провести біля Апеляційного суду, а також мала відбутися хода від пл. Руднєва до Качанівської колонії. Суд ухвалив рішення щодо всіх заявок.

Як зазначено в постанові суду, відповідач не дотримав вимог щодо гарантованого забезпечення громадського порядку під час проведення масового заходу. Крім того, на пл. Руднєва розташовано сквер, який є одним із місць відпочинку мешканців і гостей Харкова, тож проведення заходу о зазначеній порі порушуватиме їхні права й інтереси.

Нагадаємо, 19 квітня

суд Харкова заборонив проводити мітинги, встановлювати намети і використовувати звукопідсилювальну апаратуру.

Також нагадаємо, сьогодні в приміщенні Харківського обласного апеляційного суду почалося попереднє засідання Київського районного суду міста з розгляду кримінальної справи за звинуваченням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у фінансових махінаціях на посаді керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram