ГоловнаПолітика

Затулін: Партія регіонів робить дурниці

Влада України й Росії і далі випробовують одна одну на витривалість, але перевагу має Москва.

Затулін: Партія регіонів робить дурниці
Фото: komitet905.narod.ru

Таку думку висловив УНІАН директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.

мене таке враження, що наразі обидві сторони випробовують одна одну на витривалість", - сказав Затулін.

Він зазначив, що Україна далі "грається" з Європою і вважає великим успіхом
парафування Угоди про асоціацію з ЄС, хоча підстав для особливого оптимізму немає, оскільки ця угода може бути парафованою, але заледве чи набуде чинності за умов, що склалися в Україні.

Також Затулін зазначив, що Росія не йде на поступки Україні в газовому питанні та в низці інших.

"Цей стан - як стояння на річці Угрі, коли закінчилося монголо-татарське іго. Усе закінчилося без бою: постояли дві раті одна навпроти іншої кілька місяців і розійшлися", - сказав він і пояснив, що відносини
між двома країнами будуються сьогодні за таким принципом витримування.

Затулін вважає, що проблема України не лише в тому, що Росія є більшою й має більший запас витривалості, однак графік подій теж не на користь Києва.

"У Росії основні питання влади вирішено. Спроба похитнути владу не вдалася, і
Путін повертається. Україна, навпаки, входить у смугу, пов'язану з виборами. Не виключаю, що ті, хто перебуває тут (у Москві), думають, що час працює на Росію", - сказав він.

Як зазначив Затулін, він бажає добра Партії регіонів на виборах до Верховної Ради, незважаючи на те, що вона "робить дурниці".

"Партія регіонів робить дурниці в зовнішній і внутрішній політиці. Україна думає, що це велика мудрість - політика гойдалок між Сходом і Заходом, демонстрація того, що Україна може з Європою затоваришувати, мовляв, Росія затремтить і здасться. Росія так не вчинить", - наголосив він.

За словами Затуліна
, після повернення Путіна на посаду президента РФ має відбутися кристалізація позицій. Він підкреслив, що в Путіна суттєво зростуть можливості виявляти особисту ініціативу, оскільки він безпосередньо визначатиме зовнішню політику, а не тільки неформально, як зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram