ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд в Амстердамі провів слухання у справі "Нафтогазу" проти Росії

Компанія намагається домогтися стягнення арештованих активів "Газпрому".

Суд в Амстердамі провів слухання у справі "Нафтогазу" проти Росії
Высокий суд Амстердама
Фото: facebook.com/yuriy.vitrenko

У Високому суді Амстердама пройшли слухання у справі "Нафтогазу" проти Росії. Українська компанія намагається домогтися примусового стягнення активів "Газпрому", які були арештовані в Нідерландах.

Про це повідомив виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

У фейсбуці Вітренко повідомив, що рішення суду очікується впродовж декількох місяців.

"Нафтогаз" хотів заарештувати в Нідерландах акції South Stream Transport B.V. (оператор "Турецького потоку"), Gazprom Achim B.V., Gazprom EP International B.V., Gazprom Finance B.V., Gazprom Sakhalin Holdings B.V., Blue Stream Pipeline Co. B.V. (оператор "Блакитного потоку") і Gazprom Holding Cooperatie U.A., що належать "Газпрому".

Суд Амстердама схвалив арешт 30 травня, проте "Нафтогаз" досяг успіху лише з Blue Stream Pipeline Co.

Арешту майна нідерландських компаній та обігу на нього стягнення заважає те, що "Газпром" не володіє ними безпосередньо.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року Арбітраж Торгової палати Стокгольма частково задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо спору з "Газпромом" і ухвалив, що російський холдинг повинен відшкодувати українській компанії $4,63 млрд за непостачання газу за укладеним між ними транзитним договором (суд визнав, що російська компанія подавала газ для транзиту в Європу в меншому обсязі, ніж це було передбачено договором). З урахуванням заборгованості "Нафтогазу" за вже поставлений газ "Газпром" має заплатити $2,56 млрд плюс відсотки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram