ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські піарники розірвали контракт з KFC через Будинок профспілок

Ресторан тимчасово закрили.

Українські піарники розірвали контракт з KFC через Будинок профспілок
Фото: фейсбук Roman Sinicyn

Українське PR-агентство Mainstream розірвало контракт з офіційним представником KFC в Україні компанією Yum! Brands.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці компанії у фейсбуці.

"Незважаючи на всі прописані нами ризики та попередження, пов'язані з відкриттям ресторану в Будинку профспілок, вони не були почуті офісом KFC. А та комунікація, на якій наполягає клієнт, суперечить етичним стандартам і цінностям нашої компанії. У зв'язку з цим ми припиняємо співпрацю з компанією YUM! Brands", - наголошується в повідомленні PR-компанії.

У компанії Mainstream запевнили, що в агентстві пам'ятають події часів Революції Гідності і шкодують, що не змогли донести до KFC значення недоторканності пам'яті про загиблих на Майдані.

Водночас ресторан швидкого харчування KFC у Будинку профспілок у Києві тимчасово закрили, повідомив журналіст Дмитро Гнап.

"Після невеликої бійки з охороною, вийшов адвокат фастфуду KFC і оголосив, що сьогодні заклад закривається. Вимагаємо, щоб назавжди закрився. Він пішов комусь дзвонити", - написав Гнап у фейсбуці.

Нагадаємо, в середу, 21 листопада, в згорілому під час подій Майдану Будинку профспілок відкрили виставку музею-меморіалу "Революції гідності". Ввечері того самого дня стало відомо, що в будівлі відкрили ресторан швидкого харчування мережі KFC. Це викликало обурення активістів, які влаштували біля закладу акцію протесту.

Після того, як протестувальники запалили піротехніку і розписали стіни біля ресторану, поліція почала затримувати їх. Між правоохоронцями та учасниками акції відбулися сутички. Адвокат Масі Найєм заявив, що правоохоронці під час зіткнення з протестувальниками застосували спецзасоби.

Загалом поліція затримала шістьох осіб, але на ранок їх відпустили, пообіцявши, що незабаром нададуть правову кваліфікацію всім подіям.

Після того, як стало відомо про відкриття фаст-фуду KFC в Будинку профспілок, користувачі Facebook обвалили рейтинг сторінки KFC до одиниці, після чого можливість ставити оцінки на сторінці закрили. Зокрема, люди обурені тим, що в будівлі, де живцем горіли люди, відкрили ресторан, що спеціалізується на смажених курчатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram