ГоловнаЕкономікаБізнес

Лондонський суд ухвалить рішення у справі ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова 23 листопада

Колишні власники Привату оскаржили юрисдикцію.

Високий суд Лондона в п'ятницю, 23 листопада, прийме рішення у справі націоналізованого ПриватБанку проти колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це йдеться в порядку денному суду.

Засідання призначено на 10:30 за лондонським часом.

Народний депутат Сергій Лещенко з посиланням на джерела, які "заслуговують на довіру", стверджують, що рішення вже прийнято і воно не на користь ПриватБанку.

"Щойно стало відомо, що Високий суд у Лондоні визнав неосудним позов націоналізованого ПриватБанку проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Іншими словами, Коломойський виграв юрисдикцію і тепер знімуть арешт з його рахунків", - написав він у фейсбуці.

Це нібито пов'язано з тим, що Коломойський і Боголюбов не є резидентами Великобританії. Коломойський зараз живе в Ізраїлі, а Боголюбов переїхав з Лондона до Швейцарії і розлучився з дружиною.

Нагадаємо, що 19 грудня 2017 року Високий суд Англії видав наказ про арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать або знаходяться під їх контролем.

Наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду доказів того, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд доларів. ПриватБанк розраховує повернути 2,5 млрд доларів з урахуванням відсотків.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року, коли попередні власники Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram