ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк починає публікувати дані про планові платежі за зовнішнім боргом

Дані будуть оприлюднюватися щоквартально.

Нацбанк починає публікувати дані про планові платежі за зовнішнім боргом
Фото: НБУ

Національний банк України починає щоквартальну публікацію інформації про планові платежі за зовнішнім боргом на додаток до статистики зовнішнього сектора.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

"Для забезпечення відкритості як однієї зі стратегічних цілей на найближчі роки НБУ продовжує розширювати інформування населення.., збільшуючи обсяг даних у відкритому доступі на сторінках свого офіційного інтернет-представництва. На додаток до статистики зовнішнього сектора, яка вже публікується на сайті НБУ, відсьогодні Нацбанк починає щоквартальну публікацію інформації про планові платежі за зовнішнім боргом", - ідеться в повідомленні.

Графік погашення боргів на другу половину 2018 року і 2019 рік.
Фото: НБУ
Графік погашення боргів на другу половину 2018 року і 2019 рік.

Відзначають, що дані будуть публікуватися в останній місяць кварталу, наступного за звітним, у розділі "Статистика" (Статистика зовнішнього сектора).

"Вони охоплюють усі сектори економіки - сектор загального держуправління (уряд), Національний банк і депозитні корпорації (банки), інші сектори (реальний сектор економіки), а також платежі за міжфірмовий борг. Водночас дані календаря не включають майбутні платежі за певними зобов'язаннями: торговельні кредити, прострочені заборгованості, кредити овернайт, ОВДП у власності нерезидентів", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Україна планує впродовж 2019 року скоротити держборг до 52,2% від ВВП (зараз - близько 60%). Сукупний державний і гарантований державою борг повинен скоротитися приблизно до 62%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram