ГоловнаЕкономікаДержава

"Київтеплоенерго" отримало ліцензію від НКРЕКП

Підприємство планує здійснювати виробництво електричної і теплової енергії на теплоелектроцентралях (ТЕЦ): ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

"Київтеплоенерго" отримало ліцензію від НКРЕКП
Фото: kievvlast.com.ua

Національна комісія з врегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) видала комунальному підприємству "Київтеплоенерго" ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва електричної та теплової енергії.

Відповідні рішення було прийнято на засіданні комісії 14 червня.

Згідно з обґрунтуванням до видачі ліцензій, "Київтеплоенерго" планує здійснювати виробництво електричної і теплової енергії на теплоелектроцентралях (ТЕЦ): ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 (обидві - Київ).

Заявлена (встановлена) потужність генеруючого обладнання "Київтеплоенерго" 5 044 Гкал/год і 1 425 МВт.

Раніше, 24 квітня, Київська міська рада продовжила компанії "Київенерго" право оренди на ТЕЦ №5, ТЕЦ №6 і на завод "Енергія" до 31 липня 2018 року. Це було пов'язано з відсутністю кворуму НКРЕКП, яка видає ліцензії і затверджує тариф на електричну і теплову енергію.

Нагадаємо, 1 травня закінчився договір міста з "Київенерго" про використання цілісного енергетичного комплексу столиці. За рішенням Київради, в подальшому комунальне майно буде передано КП "Київтеплоенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram