ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мотор Січ" віддав управління над філією в ОРДО іноземній компанії

Завод у Сніжному формально залишається у власності "Мотор Січі".

"Мотор Січ" віддав управління над філією в ОРДО іноземній компанії
Фото: smz.donetsk.ua

Завод "Мотор Січ" віддав управління над свої філією у Сніжному, що перебуває під контролем бойовиків "ДНР", якійсь іноземній компанії. Про це заявив радіо "Донбас.Реалії" почесний президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв.

29 грудня на сайті заводу з'явилося повідомлення, що "Мотор Січ" з 20 грудня "втратив контроль над управлінням активами відокремленого підрозділу "Сніжнянський машинобудівний завод", але вживає заходів для забезпечення збереження активів підприємства.

Богуслаєв пояснив, що Сніжнянський завод залишився у власності "Мотор Січі". При цьому завод передано в управління іншій компанії, оскільки "Мотор Січ" не може працювати в ОРДО відповідно до законів України.

"Але завод перебуває в повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства "Мотор Січ"... Продукцію ми купуємо, але не через "кордон" - наш уряд нам забороняє розвиватися, тому будемо купувати продукцію Сніжнянського заводу в іншій країні", - сказав почесний президент підприємства.

Він не уточнив, в якій країні зареєстровано компанію, якій передано в управління Сніжнянський машинобудівний завод, але з "ДНР" має справу тільки Росія чи сепаратистські райони Грузії.

Сніжнянський машинобудівний завод спеціалізується на виробництві лопаток і дисків газотурбінних двигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram