ГоловнаЕкономікаДержава

Податок на виведений капітал не буде введено з 2018 року

"Я думаю, ми повинні орієнтуватися на 1 січня 2019 року".

Податок на виведений капітал не буде введено з 2018 року
Фото: dzvin.org

Президент Петро Порошенко заявив, що введення податку на виведений капітал замість податку на прибуток відбудеться в 2019 році, а не в 2018-му, як очікували раніше.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу в п'ятницю.

Введення податку на виведений капітал з 2018 року було схвалено ще в 2016-му на одному із засідань Національної ради реформ. На початку жовтня 2017 року цей податок було підтримано на засіданні Кабінету Міністрів.

При цьому і уряд, і президент заявили, що на перших порах це призведе до різкого падіння доходів державного бюджету. "Втрати першого року впровадження нового податку, а я сподіваюся, ми повинні орієнтуватися на 1 січня 2019 року, складуть, за різними оцінками, від 20 до 23 млрд гривень", - заявив президент.

При цьому він висловив упевненість, що в перспективі новий податок забезпечить зростання економіки. "Я не ідеаліст, хоча й оптиміст. Але я твердо впевнений, що в дуже короткій перспективі в нас буде рішуче зростання внутрішнього валового продукту і, як наслідок, збільшення доходів державного бюджету. З лишком це перекриє втрати, ризики яких у нас є через скасування податку на прибуток. Як їх компенсувати на перших порах - це наше спільне завдання", - сказав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram