ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ виключив земельну реформу зі списку вимог до України

Серед вимог, які залишилися, - пенсійна реформа, закони про приватизацію та про антикорупційний суд.

МВФ виключив земельну реформу зі списку вимог до України
Фото: EPA/UPG

Проведення земельної реформи в Україні більше не є умовою, необхідною для отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Земельна реформа вийшла з цього списку. Але необхідність земельної реформи для розвитку української економіки очевидна. Її потрібно було вже давно провести, тому не важливо, є вона в програмі МВФ чи ні, її потрібно робити", - заявив міністр, коментуючи запланований у найближчі дні візит представників МВФ.

Данилюк нагадав, що іншими умовами для виділення коштів залишаються пенсійна реформа, прийняття закону про приватизацію, а також про антикорупційний суд.

"Але це все були плани на липень до того, як парламентарії пішли на канікули. Зараз вересень, і вже інша реальність. Але все одно ці реформи є пріоритетними. Зазвичай в цей період також важливим для просування програми стає бюджет", - додав Данилюк.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 12 вересня для аналізу виконання Меморандуму про співпрацю з фондом.

У липні повідомлялося, що МВФ готовий залишити основною умовою для виділення наступного траншу кредиту Україні прийняття пенсійної реформи і виключити при цьому прийняття земельної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram