ГоловнаЕкономікаФінанси

Держпідприємство СЕТАМ впровадило в роботу технологію Blockchain

Під час презентації було проведено перші торги з використанням нової системи.

Держпідприємство СЕТАМ впровадило в роботу технологію Blockchain

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) впровадило у свою роботу технологію Blockchain.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

"Ми підписали меморандум з компанією BitFury ще в квітні і визначили для себе, що ми хотіли б перевести на технологію Blockchain СЕТАМ та реєстр нерухомого майна. Сьогодні щодо СЕТАМ це вже зроблено. Ми маємо амбіції до кінця року перевести на технологію (Blockchain) й реєстр нерухомого майна", - сказав він.

За словами Пєтухова, впровадження технології Blockchain дозволить зробити інформацію захищенішою і водночас публічною.

Нова платформа для торгів матиме назву "OpenMarket", водночас саме держпідприємство СЕТАМ назву змінювати не буде.

Також під час презентації було проведено перші торги з використанням нової системи, яка фіксує і захищає інформацію про зроблені ставки, їх розмір, послідовність.

Blockchain (блокчейн) - це ланцюжок блоків транзакцій, побудований за певними правилами з формованих блоків транзакцій. Вперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в криптовалюті Bitcoin. Особливість системи полягає в тому, що вона здатна в реальному часі записувати і відслідковувати будь-які транзакції у всіх сферах застосування.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів домовився з американською технологічною компанією Bitfury Group про створення для України повномасштабної системи електронного управління з технології Blockchain.

Мінагрополітики планує впровадити технологію Blockchain в земельний кадастр до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram